Assembleeleden Wongsoredjo en Doekhie trekken samen op
17 Apr 2014, 16:00
foto
Assembleelid Refano Wongsoredjo


De KTPI die deel uitmaakt van de Mega Combinatie is ernstig verdeeld, ondanks de 'verzoening' tussen voorzitter Willy Soemita en ondervoorzitter/assembleelid Oesman Wangsabesari. Deze partij heeft twee gekozen assembleeleden die beiden hun eigen koers opgaan. Assembleelid Refano Wongsoredjo (Mega Combinatie/KTPI) om duidelijkheid gevraagd over zijn positie, zegt aan Starnieuws dat hij een eenmansfractie had opgericht in maart 2012. Hij opereert zelfstandig in De Nationale Assemblee.

Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) had op een kernvergadering in Sidoredjo te Nickerie op 29 maart Wongsoredjo "zijn secretaris, zijn broertje, zijn alles" genoemd. Doekhie zegt dat hij nauw samenwerkt met het assembleelid. Wongsoredjo bevestigt dat hij met Doekhie als Mega Combinatie samen projecten realiseert voor Nickerie. Hij houdt hem ook op de hoogte wanneer er correspondentie is vanuit het parlement, dat via de computer te volgen is. Wongsoredjo deelt mee dat hij geen tweemansfractie vormt met Wangsabesari. Met Soemita is er totaal geen contact.

Partijvoorzitter Soemita om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij in december 2013 in bijzijn van president Desi Bouterse en Wangsabesari Wongsoredjo voor het laatst heeft gezien. Er is inderdaad helemaal geen contact met hem en het hoofdbestuur. Ondanks 'de verzoening' lopen zaken met Wangsabesari ook niet. De KTPI had gisteren een bestuursvergadering om de politieke situatie te bespreken nu Pertjajah Luhur door Bouterse uit de coalitie is gezet. Wangsabesari heeft afgezegd met als mededeling dat hij een 'regeringsvergadering' heeft.

Wongsoredjo zegt dat hij alle ondersteuning geeft aan de regering en aanwezig zal zijn op de assembleevergaderingen. "Wat ik wel erg vind is dat ik vier uur in de ochtend vertrek uit Nickerie om vergaderingen bij te wonen en mensen die op een steenworpafstand zitten gewoon niet komen opdagen. Ik heb veel tijd verloren door voor niks naar de stad te komen. Maar de regering kan op mij rekenen. Ik weet niet of ik na deze periode nog in de politiek zal blijven. Dat besluit moet ik nog nemen", zegt Wongsoredjo.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April