'Suriname in het hart' opnieuw uitgebracht
17 Apr 2014, 11:00
foto


Het boek ‘Suriname in het hart’ van Diederik Samwel wordt deze week opnieuw uitgebracht. De eerste druk verscheen in 2008. Twee jaar later kwam een pocketuitgave op de markt. Beide edities zijn uitgekocht en om aan de aanhoudende vraag te voldoen, heeft de uitgever besloten het boek opnieuw uit te brengen.

In ‘Suriname in het hart’ beschrijft freelance journalist en auteur Diederik Samwel op een persoonlijke manier de verschillende periodes sinds 1998 waarin hij met zijn vrouw en vier kinderen in Suriname woonde en werkte. Door de steeds wisselende invalshoeken die Samwel kiest, krijgt de lezer van binnenuit een indruk van de Surinaamse samenleving.

Waar de auteur zich aanvankelijk toelegt op het schrijven van achtergrondverhalen over economie, sport of architectuur, raakt hij vanzelf betrokken bij de rechtszaak tegen de verdachten van de decembermoorden. In het boek verwerkt hij zijn ontmoetingen met de rechter-commissaris die belast is met het vooronderzoek.

Vorig jaar debuteerde hij al romanschrijver met ‘Jelaya’ dat zich grotendeels in Suriname afspeelt. Nog dit jaar komt een nieuwe reisgids over Suriname uit geschreven door Samwel. Hij is op dit moment bezig met ‘Sranan Gowtu’, een boek over iconen uit de recente Surinaamse muziekgeschiedenis.
Advertenties