Technisch probleem Hakrinbank opgelost
17 Apr 2014, 08:41
foto
Algemeen directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid.


De technische problemen waarmee de Hakrinbank sinds dinsdagavond te kampen had, zijn vannacht opgelost. Algemeen directeur Jim Bousaid zegt aan Starnieuws dat een internationaal team samen met deskundigen van de bank dag en nacht heeft gewerkt om het systeem weer op te starten. Bousaid zegt dat er alles aan gedaan zal worden om te voorkomen dat in de toekomst dit probleem weer ontstaat.

De Hakrinbank heeft een back-up op Flora van waaruit het systeem nu is opgestart. Bousaid deelt mee dat het hier niet gaat om hackers. Een team uit Canada, de Verenigde Staten, Curaçao en China heeft samen met de ict-unit van de Hakrinbank gewerkt om het probleem op te lossen.

Alle automaten zijn in werking, de filialen en het hoofdkantoor zijn open. "Wij zullen er alles aan doen dat alle klanten geholpen worden. Als het nodig is, zullen de kantoren langer open zijn dan normaal", deelt Bousaid mee. Hij geeft de garantie dat extra maatregelen getroffen zullen worden waardoor dit probleem zich niet zal herhalen.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March