Voorraad babyvoeding nog steeds niet aangevuld
17 Apr 2014, 01:00
foto


De voorraad babyvoeding bij de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is nog steeds niet aangevuld. President Desi Bouterse heeft de maatregel die drie weken terug was genomen om de subsidie op babyvoeding stop te zetten, vorige week teruggedraaid. Toch is er nog steeds nauwelijks babyvoeding te verkrijgen bij de verschillende RGD poli's.

''Er is alleen Nutrilon 1 te verkrijgen, geen Nutrilon 2'', bevestigt algemeen directeur van de RGD, Maaltie Sardjoe. De voorraad Nutrilon 1 is goed voor een week. Hierna is de voorraad definitief op. De subsidiemiddelen van ruim SRD 18 miljoen zijn nog steeds niet betaald.

Sardjoe zegt dat er al twee weken wordt bemiddeld om een deel (SRD 6 miljoen) van de subsidiemiddelen te betalen. Ook kunnen ouders niet meer acht blikken om de drie weken aanschaffen, maar twee blikken per week per persoon. Bezorgde ouders bellen dagelijks de RGD om te vragen wanneer de voorraad zal worden aangevuld. Vooral met het paasweekend zijn de ouders overgeleverd aan de marktprijzen.

ASP
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March