Dc Bink: Ik werk door tot de laatste minuut
17 Apr 2014, 06:00
foto


"Ik houd van mijn district en werk hard met mijn team en de volksvertegenwoordigers om ontwikkeling te brengen in Commewijne. De burgerparticipatie is heel goed. Samen doen, het 'gotong rojong systeem' werkt heel goed. Ik ga tot de laatste minuut door met mijn werk", zegt districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink, topper van de Pertjajah Luhur (PL) aan Starnieuws.

Nu de PL uit de coalitie is gezet, is de positie van Bink wankel. President Desi Bouterse heeft aangekondigd dat er consequenties zullen volgen voor mensen op diverse posten in binnen- en buitenland. Nadat maandag bekend werd dat er een breuk is gekomen in de coalitie, heeft Bink meteen met haar staf vergaderd. Zij heeft haar medewerkers en tijdens de districtsraadsvergadering gevraagd om door te gaan met het goede werk, mocht zij worden vervangen. "Ik ben geboren en getogen in Commewijne. Ik heb iedereen gevraagd te blijven bijdragen aan de ontwikkeling van het district. Hierop is positief gereageerd", zegt Bink.

De dc heeft niet zitten kniezen de afgelopen dagen. "Wij zijn bezig met het opzetten van speeltuinen voor kinderen te Sorgvliet en Marcreabo, dichtbij de grens met Marowijne (kilometer 55). Dit doen we met middelen die we van de Chinese vereniging Fa Tjauw Song Foei hebben gekregen", deelt Bink mee. De speeltuin van Sorgvliet wordt zaterdag opgeleverd en de speeltuin van Marcreabo wordt dinsdag opgezet. Door de bevolking van Constantia (tegenover Alliance) is een brug opgeleverd van een lengte van acht meter en drie meter breed. Ook een aanmeersteiger en loopbrug is opgezet, compleet geverfd en al. De decentralisatie werkt heel goed, waarbij de bevolkingsparticipatie goed tot uiting komt. Vrijdag heeft de dc een contract getekend voor ophalen van vuil van vier trajecten. De aanbesteding en plaatselijke aanwijzing vonden de vorige week plaats. "Ik kan niets annuleren, anders zit mijn district vol vuil", merkt Bink op.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April