Mediawerker Glenn Varma in vrijheid gesteld
16 Apr 2014, 19:00
foto


De mediawerker Glenn Oedayrajsingh Varma is door de rechter-commissaris vandaag in vrijheid gesteld. Hij was aangehouden op basis van een aanklacht over seksueel misbruik van een minderjarig meisje. De politie van Nickerie had de zaak overgedragen aan Jeugdzaken. Varma werd in verzekering gesteld. Zijn aanhouding was in eerste instantie verlengd met dertig dagen.

Varma is werkzaam bij SBS Nickerie. Hij treedt ook op als conferencier van NDP-bijeenkomsten. NDP-topper Rashied Doekhie zegt aan Starnieuws dat Varma door de politiek en media behoorlijk in opspraak is gebracht. Jeugdzaken uit Paramaribo wist het beter dan de politie Nickerie en besloot hem aan te houden. Daarnaast hebben de assembleeleden Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) en Soetimin Marsidih (Pertjajah Luhur) vragen gesteld aan president Desi Bouterse waarom Varma nog op vrije voeten was.

"Deze zaak is met naam en toenaam in de publiciteit gehouden. Door de druk hiervan is Varma aangehouden, maar intussen blijkt dat hij geen strafbare feiten heeft begaan", zegt Doekhie. Hij keurt het af dat Varma op deze manier is beklad door de politiek en de media.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April