Uitdaging Wanica te behouden als landbouwdistrict
16 Apr 2014, 12:00
foto
Districtscommissaris Roline Samsoedien


De uitdaging zit er onder meer in om Wanica te behouden als landbouwdistrict. We zien dat veel mensen naar het district trekken en volgens de laatste volkstelling is er een groei geweest. Het een na het ander verkavelingsproject ontwikkelt zich in het district, wat toe te juichen is. Echter moet het district productief blijven en moeten wij waken dat onze landbouwgronden ondanks de grootte van het district, hiervan de tol betaalt. Dit zegt de nieuwe districtscommissaris (dc) Wanica, Roline Samsoedien.

Ze is dinsdag officieel als dc in Wanica aan de slag gegaan. Samsoedien heeft langer dan een week waargenomen als dc in dit district. Ze heeft al eerder de scepter voor korte duur gezwaaid in Wanica. Afgelopen week heeft ze een inventarisatie gehouden. Onder het personeel en het veldwerk werd onder meer gekeken naar de knelpunten en er is een quick scan gemaakt. Samsoedien constateert dat Wanica vooral nog kampt met een tekort aan drinkwater. Ze noemt bijvoorbeeld de gebieden rond Welgedacht C. Nutsvoorzieningen in de nieuwe gebieden zijn schaars. De dc heeft een plan van aanpak klaar voor het district. Ze zal ruime aandacht besteden aan de bestuursdienst waar dagelijks de problemen van het district binnenkomen.

Naast landbouw heeft het district ook productiebedrijven die verder gestimuleerd moeten worden weet ze. "Wat we hebben, willen we behouden en thans kijken we naar hoe we het district verder moeten ontwikkelen", zegt Samsoedien. "We hebben genoeg vruchtbare grond om het voortouw te nemen om Suriname te maken tot de voedselschuur van de regio zoals de president beoogd", meent ze.

Ala-D Media
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April