Brunswijk: Regering kan rekenen op 26 zetels
15 Apr 2014, 00:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt dat de A Combinatie de regering tot het einde van de zittingsperiode zal blijven ondersteunen, zoals aangegeven binnen de samenwerkingsovereenkomst. Brunswijk keurt het af dat er geen quorum is verleend door Pertjajah Luhur waardoor de vergadering niet door is gegaan. Brunswijk, die laat was, zei dat toen hij aankwam in De Nationale Assemblee, hij geconstateerd heeft dat er geen quorum was.

Brunswijk vindt dat er genoeg momenten zijn om af te stemmen binnen de coalitie. Hij merkt op dat het geen goede actie is om door geen quorum te verlenen de aandacht te vragen voor zaken binnen de coalitie. De politicus zegt geen voorkennis hierover te hebben gehad.

"Ik was nog in de assemblee toen ik door de president gebeld werd voor een spoedoverleg. Daar aangekomen werd ik tijdens een onderhoud geconfronteerd met de uitzetting van Pertjajah Luhur uit de coalitie. De reden heb ik uit de brief vernomen. De president accepteert geen chantagepolitiek", zegt Brunswijk. Hij merkt op dat de vijf zetels van A Combinatie nog recht overeind staan en de regering kan daar op rekenen. "De coalitie kan in elk geval rekenen op 26 zetels", benadrukt Brunswijk. Nieuw Suriname met twee zetels moet nog een besluit nemen over de koers die opgegaan zal worden.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April