Toetsmateriaal voor basisscholen in Commewijne
15 Apr 2014, 18:30
foto
Sheilendra Girjasing overhandigt een cd met toetsmateriaal aan onderwijsinspecteur Patricia Gopi. (Foto: ASP)


De stichting Vrienden van Commewijne onder leiding van Sheilendra Girjasing, heeft maandag toetsmateriaal op dvd's gedoneerd aan 28 basisscholen in Commewijne. De formele overdracht vond plaats op OS 3 Meerzorg. Het toetsmateriaal is bedoeld voor leerlingen van de zesde klas.

Elke basisschool krijgt twee exemplaren. De leerlingen kunnen op de dvd onder andere reken- en natuurkunde lessen volgen. ''Wij hebben een muziekproject en dat is Yaad Kia Dil . Alle opbrengsten die we binnenhalen uit de verkoop van de cd's, investeren we op diverse fronten. De stichting gaat voor diepte investering en deze keer besloten wij om leerlingen van de lagere scholen tegemoet te komen, zodat ze een extra steuntje in de rug krijgen om door hun toets te komen'', legt Girjasing uit. Hij zegt dat de inhoud van de toets reeds is bekeken door het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling en de goedkeuring is gegeven voor de distributie.

Onderwijsinspecteur Anand Hanoeman en Patrica Gopi zeggen beiden dat de scholen goed gebruik kunnen maken van de dvd's. ''De manier hoe de lessen ook worden uitgelegd is heel erg creatief en leerrijk voor de leerling'', zegt Gopi. Volgens haar zullen de leerlingen genieten van de dvd's en op deze manier hoger scoren voor hun toetsen. ''Ik weet zeker dat de prestaties van de leerlingen vooruit zullen gaan, omdat tijdens de lessen er ook verbanden worden gelegd tussen vragen en antwoorden''. Hanoeman vindt dat de dvd's landelijk gedistribueerd moeten worden. Girjasing doet een beroep aan organisaties en NGO's om de dvd's ook in andere districten te distribueren. In totaal heeft het project in Commewijne SRD 1700 gekost. Na de overhandiging mochten de leerlingen meteen kijken naar de dvd's. Tijdens de lessen begonnen ze enthousiast mee te doen.

ASP
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April