Nieuw Suriname moet nog beslissen over positie in coalitie
14 Apr 2014, 17:35
foto
Nieuw Suriname fractieleider Harish Monorath


Coalitiepartner Nieuw Suriname die vandaag geen quorum verleende samen met Pertjajah Luhur, zal morgenochtend een definitief besluit nemen over wat haar opstelling zal zijn. Fractieleider Harish Monorath heeft dit zojuist aan president Desi Bouterse kenbaar gemaakt. Het staatshoofd, dat eerder Pertjajah Luhur uit de coalitie zette, wilde weten in hoeverre de coalitie op de twee assembleeleden van Nieuw Suriname kan rekenen.

“Ik heb eerder al gezegd dat wij ons altijd verantwoordelijk opstellen, maar onze eigen mening mogen hebben. We verschillen over veel dingen met de rest van de coalitie. Ik begrijp nu wel dat, zonder Nieuw Suriname en met de afwezigheid van parlementariër Noreen Cheung die momenteel in het buitenland is, de coalitie maar 25 stemmen heeft. Eén minder om te kunnen vergaderen, tenzij Carl Breeveld van DOE quorum verleent, wat ik wel denk”, legt Monorath uit.

Monorath zegt ten overstaan van Bouterse, coalitiepartner Ronnie Brunswijk, assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, geen besluit te hebben kunnen nemen, op het kabinet van de president. “Het is best een moeilijke situatie, maar alleen kan ik dit besluit niet nemen”, zegt Monorath.
Hij verwijst naar recente gebeurtenissen waar Nieuw Suriname erg onheus is behandeld om haar opstelling en afwijkende mening over beleidsaangelegenheden. “Er is ons zelf ook aangegeven door de voorzitter dat we niet tot de coalitie behoren. Dat is pas enkele maanden terug gebeurd. We participeren ook nog alleen maar in de vaste commissie van Justitie en Politie. Dus ik zal eerst echt met fractiegenoot Prem Lachman moeten praten”, zegt Monorath.
Intussen is de openbare vergadering die voor morgen uitgeschreven was, tot nader order verschoven door Simons.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April