Somohardjo: Het gaat om Binnenlandse Zaken
14 Apr 2014, 16:24
foto
Pertjajah Luhur voorzitter Paul Somohardjo


"In opdracht van de partij hebben de ministers en onderminister hun portefeuille ter beschikking gesteld van de president. Dit is zojuist officieel gebeurd. Minister Raymond Sapoen is in het buitenland. Hij moet zijn brief nog inleveren". Dit zegt de voorzitter van Pertjajah Luhur aan Starnieuws. Hij vindt dat het opzeggen van de samenwerking te maken heeft met het ministerie van Binnenlandse Zaken. De NDP wil dit ministerie in eigen beheer hebben, meent de politicus.

Somohardjo merkt op dat al een tijdje de NDP, minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, weg wilde hebben van die post. "Er werd al gezegd dat de man ziek is en zijn werk niet naar behoren kan doen", deelt Somohardjo mee. Moestadja heeft echter bewezen dat hij normaal functioneerde. Er kon geen reden gevonden worden om hem te bedanken, stelt Somohardjo.

De politicus merkt op dat een reden is gevonden om Pertjajah Luhur te bedanken, terwijl ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk er ook niet was. "Wij waren in het assembleegebouw, terwijl Brunswijk niet aanwezig was. Hij was onderweg naar het parlement", merkt Somohardjo op. De partij komt om 18:00 uur in een structurenvergadering bijeen om de situatie te bespreken.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March