Chantagepolitiek leidt tot opzegging samenwerking PL
14 Apr 2014, 15:39
foto


Mede als gevolg van de chantagepolitiek die heeft geleid tot de onzekerheid die al enige tijd bestaat over de parlementaire houding van de fractie van de Pertjajah Luhur, is de samenwerking opgezegd.

In een officiële verklaring zegt president Desi Bouterse, die leider is van het coalitieberaad van de Mega-Combinatie, de A-Combinatie en de Pertjajah Luhur, dat na ampele overwegingen het vertrouwen in en de samenwerking met de Pertjajah Luhur in coalitieverband onder dankzegging is opgezegd.

De Mega-Combinatie en de A-Combinatie vervolgen het coalitie- en regeerverband, met de verdere uitvoering van het tussen hen overeengekomen regeerakkoord, besluit de verklaring die is getekend door president Bouterse.

Intussen verneemt Starnieuws dat de PL-ministers hun portefeuille zullen inleveren, nog voordat dat aan hen wordt gevraagd. De leiding van de PL is nu in beraad. PL geeft leiding aan de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (Hendrik Setrowidjojo en onderminister Abigail Lie A Kwie), Handel en Industrie (Raymond Sapoen) en Binnenlandse Zaken (Soewarto Moestadja).
pdf-icon.gif verklaring_pres_pl.jpg                
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April