Dc Jiawan: 'Saramacca is een uitdaging voor mij'
14 Apr 2014, 10:00
foto
Districtscommissaris Ravin Jiawan


Districtscommissaris (dc) Ravin Jiawan zal vanaf dinsdag de leiding hebben van het district Saramacca. De deken van de dc's, Roline Samsoedien, zit nu op het districtscommissariaat Wanica. Jiawan noemt deze reshuffling een uitdaging. "Saramacca is meer een landbouwdistrict en ik moet mij snel oriënteren om aan de slag te kunnen gaan", zegt de dc aan Starnieuws.

Communiceren met de plaatselijke bevolking vindt Jiawan belangrijk. Hij merkt op dat hij nooit tevreden is, omdat het volgens hem altijd nog beter kan. “Ondanks alle tegenslagen heb ik toch veel kunnen realiseren. Ik ben een werker dus voor mij maakt het niet uit waar ik geplaatst wordt. Ik zal mijn krachten geven en Saramacca is een kleiner district dan Wanica. Met mijn gezondheid gaat het een stukje beter, maar ik wil alvast beginnen met de werkzaamheden”, deelt Jiawan mee.

Diverse projecten moeten nog gerealiseerd worden in Wanica. Zo moeten de markten van Lelydorp en Domburg aangepakt worden. De plannen en de rapporten zijn er al, maar het financiële gedeelte moet nog rondkomen. De sluizen van Domburg moet vervangen worden en voorzien worden van kleppen die zelf het waterhuishouden zal regelen. Aantal wegen moet verhard worden, vooral met de komst van het ziekenhuis in Wanica en de woningbouwprojecten. Aan de infrastructuur moet er verder gewerkt worden.

Op de hoek van de Merveille- en de Tampoeaweg te Bomapolder in het ressort Koewarasan heeft Jiawan een vrij domein in kaart gebracht. Volgens hem zou dit terrein geschikt zijn voor een scholengemeenschap en een modern sportcentrum. Ook zouden bewoners van Saramacca gebruik kunnen maken van de aanwezige faciliteiten hier. Daarnaast geeft de regering dan invulling aan de gestelde doelen: onderwijs, opvoeding en sport. Starnieuws verneemt dat er veel aanvragen voor dit terrein zijn. Ook een bestuursambtenaar van Wanica heeft een aanvraag lopen.

Wanita Ramnath
Advertenties