Pertjajah Luhur bouwt multifunctioneel centrum Mariënburg
14 Apr 2014, 01:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo legt de eerste steen voor een multifunctioneel centrum te Mariënburg. (Foto: ASP)


Met het opzetten van een multifunctioneel activiteitencentrum wil de Pertjajah Luhur (PL) de vicieuze cirkel van onderontwikkeling, armoede en werkloosheid op Mariënburg en omgeving doorbreken. Regeringen hebben mooie plannen gemaakt met bijbehorende begrotingen, maar het is nooit gekomen tot een daadwerkelijke ontwikkeling van dit deel van Suriname.

“Alle regionale en nationale ontwikkelingen ten spijt, het is er niet van gekomen, tót vandaag,” zei minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza), tevens één der ondervoorzitters van de PL, zaterdag bij de eerstesteenlegging.
Onder de genodigden bevond zich minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM). Hij zei dit multifunctioneel activiteitencentrum een bijzonder warm hart toe te dragen. Hiermee wordt de gelegenheid geboden voor het verzorgen van trainingen aan jongeren, die daardoor een betere kans krijgen om aan een goede baan te komen. Ook parlementariër Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) liet blijken dit project zeer te ondersteunen door 1500 bouwstenen bij te dragen. Hij merkte op dat er op dit moment geen beter project denkbaar is om de verloedering van Mariënburg tegen te gaan.

Volgens voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur zal het multifunctioneel centrum gelegenheid bieden om aan basketbal, voetbal, slagbal, cricket en zwemmen te kunnen doen. Hij vroeg aandacht voor de historische waarde van de voormalige suikerplantage. Verschillende van de aanwezige ministers, volksvertegenwoordigers en partijtoppers droegen letterlijk een steentje bij om het activiteitencentrum te realiseren.
Advertenties