Voor het eerst vrouwen in bestuur ABOP
13 Apr 2014, 20:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk te midden van partijgenoten.


Ronnie Brunswijk is voor de vierde achtereenvolgende keer gekozen tot voorzitter van de Algemene Ontwikkelings en Bevrijdings Partij (ABOP). Dit gebeurde zondagmiddag in het partijcentrum aan de Jaguarstraat tijdens een druk bezochte vergadering, met als belangrijkste agendapunt bestuursverkiezingen. Het bestuur zal tot 2017 aanzitten. Naast Brunswijk wordt het dagelijks bestuur uitgemaakt door Marinus Cambiel, ondervoorzitter, secretaris Carlo Ada en penningmeester Hendrik Cairo.

Een belangrijk mijlpaal tijdens deze verkiezing is dat er nu dames binnen het hoofdbestuur zitting hebben. Iets wat eerder nog niet was voorgekomen in de geschiedenis van de partij. In het oog springend bestuurslid is Alice Amafo (minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting). Volgens Brunswijk is het belangrijk dat ook vrouwen het gezicht van de partij helpen bepalen. Ook historisch binnen de partij kan worden gekenmerkt dat het hoofdbestuur nu multi-etnisch is samengesteld. Volgens de voorzitter van de verkiezingscommissie, Marinus Bee, die ook gekozen is tot congresvoorzitter, is dit het bewijs dat ABOP is gegroeid en nu een nationale partij is. Ook vicepresident Robert Ameerali heeft nu een functie binnen de partij. Hij is lid van het congresbestuur.

Aan de verkiezingen hebben conform de statuten van de partij vertegenwoordigers van diverse structuren deelgenomen. 75 kernen waren aanwezig. De volgende personen hebben ook zitting binnen het bestuur Freddy Palatta, Stephanus Korendam, Marcel Djemesi, Adolfine Cairo, Cynthia Chin-Fo-Sieeuw, Kentiemuje Dima, Mohamedjakoeb Idoe, Noraini Sorowirjo, Ronald Kwasi en Chun Yi He.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April