VS: G7 staat open voor meer sancties Rusland
13 Apr 2014, 16:00
foto
De leiders van de G7 landen: Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. (Foto: AP)


’s Werelds zeven toonaangevende landen zullen toenemende sancties tegen Rusland steunen, als Moskou de crisis in Oekraïne escaleert. Dat heeft de Amerikaanse minister van Financiën, Jack Lew, gezegd.

“Er is een breed en sterke eenheid binnen de G7 om de sancties en kosten te vergroten naar aanleiding van de escalerende actie van Rusland,” zei Lew op een persconferentie. De G7 bestaat uit de geïndustrialiseerde landen Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

Topambtenaren uit de groep kwamen donderdag bijeen in Washington en hebben de situatie in Oekraïne uitvoering besproken. “In een discussie die gedurende een hele poos duurde in de kamer, was er geen verschil van mening over dat het van essentieel belang is dat er in eenheid actie wordt ondernomen als dat nodig mocht zijn.”

Ministers van Financiën en centrale bankpresidenten uit de hele wereld zijn in Washington voor de voorjaarsbijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds.
De Verenigde Staten en Europa hebben sancties tegen Rusland getroffen in reactie op de annexatie van De Krim, die tot voor kort deel uitmaakte van Oekraïne.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April