Column: Politieke Borrelpraat (PBR) deel 194
30 Mar 2014, 22:00
foto
Sarah Palin (Foto: Wikipedia)


“Heren, die wrakstukken daar ergens in een uithoek van de Indische oceaan blijken niet van dat Maleisische vliegtuig te zijn; we zijn terug bij ‘Af.’
“Wat een farce; met alle moderne apparatuur en technologie kan men na 3 weken een vliegtuig met 227 passagiers en 12 bemanningsleden niet terugvinden, ongelooflijk.”
“Die Maleisische overheid staat goed voor schut; een paar dagen terug, toen wat wrakstukken met een satelliet gelokaliseerd waren, bliezen ze hoog van de toren: vliegtuig gevonden, in zee gestort, geen overlevenden.”
“Daarom, no taki fosi yu sabi.”
“Zoals de politie alhier die vond dat uit een getuigenverklaring bleek dat die ongelukkige jongeman op z’n motro had gewipt en daardoor was gecrasht. Na onderzoek blijkt dat hij dat niet gedaan heeft.”
“En wattebout onze minister van Buza toentertijd, die de loftrompet blies toen wijlen Chavez door een legeronderdeel afgezet was.”
“Ai, bigi sjene, want een paar dagen later was Chavez weer aan de macht. Daar sta je dan als minister die te vroeg victorie kraaide.”
“Mooi en waar allemaal, maar wat is er dan in Godsnaam met dat vliegtuig gebeurd?”
“Ik begin dan wat die Sarah Palin op Fox-news verklaarde, bijna te geloven.”
“Sarah Palin, waar heb ik die naam eerder gehoord?”
“Zuip minder, verbrandt minder hersencellen, dan zou je het meteen weten. Meester Legwalesa, leg Jules even uit suma n’a Sarah Palin.”
“Dat was de voormalige gouverneur van Alaska, een schattig vrouwske overigens, die twee verkiezingen geleden ging als republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap van de USA.”
“O ja, die. Nou, toen blonk ze niet uit in weldoordachte uitspraken. Maar wat heeft ze over dat Maleisische vliegtuig gezegd?”
“Je gelooft je oren niet. Ze was in dat programma van die Hannity, je hebt toch cabel met Fox news erop?’
“Ja, dat was in het begin, maar opeens haalt die cabel provider alhier zonder ons als klanten boe of ba te zeggen Fox news weg, en Discovery, Science, Crime Investigation enzo zijn nu in het Spaans, alsook vele speelfilms. Ik versta daar geen hol van.”
“Heb je je beklag dan niet gedaan?”
“Natuurlijk, maar typisch vele van onze ondernemers en ook delen van de overheid: je klaagt, belt je oren plat, krijgt een of ander beleefd, maar niets wetend liefje aan de lijn, die belooft je klachten door te geven aan de baas, maar alles blijft precies zo; wel krijg je prompt elke eind van de maand de rekening.”
“Nou, mijn broer doet het tegen hetzelfde tarief bij iemand die het signaal via internet download.”
“Maar dan moet je wel breedband hebben, en dat is nog steeds een probleem: breed verkrijgbare breedband in onze smalband-samenleving.”
“Weet ik. Daarom: mi dati volg a tori fu Sarah Palin live via mi internet-cabelprovider”.
“Djiem’a man nummer meteen.”
“Wel, geweldige meneer met internet-cabel tv, vertel ons dan, wat zei die Sarah zoal over dat verdwenen vliegtuig?”
“Wel in de uitzending van 19 maart zei ze dat het vliegtuig te hoog vloog en daardoor in de hemel terecht is gekomen.”
“Whopsplshpbraf, uche, uche, a no kang! Uche, spiet, spiet, uche.”
“Verslik je niet, mang. Je bent toch zo langzamerhand gewend aan het horen van allerlei onzin van onze politieke toppers?”
“Maar dit slaat alle records. Ongelooflijk! Wat zei ze nog meer?”
“Ze zei verder dat iedereen weet dat je nooit meer terug komt als je eenmaal in de hemel terecht bent gekomen. Daarom, zegt ze, is er niets van dat toestel teruggevonden.”
“Mijn hemel, en dan te bedenken dat zo iemand bijna vicepresident van de USA is geworden.”
“Zei ze nog meer van die dingen?”
“Ja, ze zei dat het vliegtuig op 45.000 voet hoogte, dat is zo een 15 kilometer, had gevlogen, dat is inderdaad veel te hoog voor zulke vliegtuigen. Die vliegen op maximaal 10 kilometer hoogte.”
“Dus daarin heeft ze gelijk.”
“Ja, maar dan zegt ze: ’Je weet niet hoeveel hoger ze zijn gegaan.’ Ze roept daarom de Maleisische autoriteiten en de luchtvaartdeskundigen op om ook rekening te houden met de theorie dat het vliegtuig rechtstreeks Gods koninkrijk is binnengevlogen.”
“Maar heeft die presentator van het programma, die Sean Hannity, niet ingegrepen toen Palin deze uitspraken deed?”
“Natuurlijk, al is hij zelf overtuigd christen, dit ging hem toch te ver. Hij zei aan Palin: ’Sara, heb je niet door dat de hemel zich eigenlijk niet in de lucht boven ons bevindt? De hemel is een beeldspraak, de naam voor een abstractie,’ of zoiets zei hij haar.”
“Volgens mij begreep die Sarah dit niet.”
“Inderdaad, want ze zei hem:’Sean, ik denk dat wij mensen ongelooflijk arrogant zijn om te denken dat we weten hoe de hemel in elkaar zit.”
“Maar zo kan je elke onzin goedpraten.”
“En als klap op de vuurpijl voegt ze hieraan toe: ’Sean, je weet niet of er tussen Maleisië en Vietnam, dus daar waar het toestel boven zee verdween, een deur naar de hemel is.”
“Wahahaha, woei, woei.”
“Nee, dit geloof ik niet, volgens mij heb je voor die tv zitten dromen, dit kan ze toch niet gezegd hebben, a no kang!”
“Zeg maar liever niets; we hebben hier toch ook mensen die met dree-ay beweren dat ze door God gezonden zijn om bijvoorbeeld president te worden? Dus oen no laf n’a vrouw uit Alaska zomaar.”
“Ik geloof het wel; zeker bedoelt ze een dimensiepoort, zoiets als in de Bermudadriehoek aan deze kant van de aarde, waar in de loop der tijd ook vele schepen en vliegtuigen spoorloos zijn verdwenen. Zelfs een compleet squadron Amerikaanse propeller-jagers is daar in de vorige eeuw zo ‘floeps’ verdwenen. Lees dat maar in dat boek van Berlitz: De Bermudadriehoek.”
“En diezelfde Berlitz heeft ook geschreven over de ‘Drakendriehoek’, net zo een gebied in de Zuid-Chinese zee, precies op de lijn die je kan trekken vanuit de Bermudadriehoek, door het middelpunt van de aarde, naar de andere kant van de aardbol.”
“Ik geloof niet in die science fiction dingen.”
“Ik ook niet. Hoewel, ik ben speciaal dat stripverhaal van Kuifje,’Vlucht 714 naar Sedney’ gaan kopen, want daar had Ron het een paar weken geleden over. Werkelijk, daarin wordt net zo een ‘verdwijning’ van een vliegtuig uitgewerkt. Bijna met dezelfde woorden groeten de piloten in dat verhaal de toren in Djakarta en net daarna duiken ze naar beneden om onder de radar te gaan vliegen naar een eilandje waar ze het toestel met veel kunst en vliegwerk aan de grond zetten.”
“Ik sta achter O’Riley: ze zijn in zee gestort en de media gebruiken dit geval om het publiek aan de buis gekluisterd te houden.”
“Zelfs oplichters op Internet gebruiken dit. Ze zeggen je om een link te openen om de waarheid of onthullingen over Malaysia vlucht 370 te weten te komen. Als je die link opent, stelen ze al je gegevens en hacken je e-mail enzo.”
“Ik zeg: openen jullie deze link hier, dan hacken we de inhoud ervan door onze glazen flink ermee vullen. Ron blijft vanavond nuchter, want hij rijdt ons naar huis; hij rijdt ons dus hopelijk niet de trens of de hemel in. Proost op Ron.”

Rappa
Advertenties