Financiën moet ruim SRD 900 miljoen betalen aan aannemers
29 Mar 2014, 02:00
foto


Het ministerie van Financiën moet aannemers een bedrag van ruim SRD 900 miljoen betalen voor geleverd werk. Zo melden bezorgde aannemers. Zij hebben leningen bij de bank genomen, om het werk van de overheid te kunnen doen. Nu ze het geld moeten declareren, stuiten ze op wanbetaling.

De aannemers vrezen dat ze niet meer zullen worden uitbetaald. Vicepresident Robert Ameerali bevestigt dat er een betalingsachterstand is, echter zegt hij niet te weten hoe groot deze is. Hij zegt dat het ministerie van Financiën de betalingen moet doen. ''Er is altijd een achterstand met betalingen. Ik zou u die exacte getallen niet kunnen geven, maar wat er aan achterstand is, zit bij het ministerie en de betaaldienst'', deelt Ameerali mee. Hij zegt ook niet te weten hoe lang er een achterstand is, omdat deze informatie specifiek bij de verschillende ministeries te verkrijgen is.

Momenteel liggen ruim 500 projecten van verschillende aannemers voor goedkeuring bij de raad van ministers volgens de aannemers. ''Wij hebben leningen genomen en hebben nieuwe projecten ingediend zoals is gevraagd en er is niemand die met ons communiceert. Bedrijven gaan straks zo over de kop'', zegt een boze aannemer. Ameerali bevestigt ook dat er projecten ter goedkeuring liggen bij de raad van ministers. Hij zegt niet te weten wanneer er groen licht wordt gegeven aan de aannemers om met de projecten te starten.

ASP
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March