Frans-Guyana doet dit jaar mee aan de IGS
22 Mar 2014, 04:00
foto
Eerste bijeenkomst bij de IGS in Suriname. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Frans-Guyana doet mee aan de Inter Guyanese Spelen (IGS) later dit jaar. De Franse trekker van de Spelen heeft het organiserend land gevraagd om een formele uitnodiging te sturen. Het is de bedoeling dat een vijf man sterke delegatie van de oosterburen de deelname verder zal bespreken tijdens de inspectiemeeting in de eerste week van april in Georgetown, Guyana.

Directeur Sportzaken Michael Watson en zijn collega Neil Kumar van Guyana hebben zwaar gelobbyd om de Fransen over te halen om mee te doen. Tijdens de besprekingen in februari dit jaar hebben zij bij de ambassadeur van Frankrijk hier te lande aangedrongen op Franse deelname aan de Spelen.

De scholieren van Frans-Guyana hebben in 2011 voor het laatst meegedaan aan de Spelen die dat jaar in Suriname zijn gehouden. De organisatiecommissie is nu bezig met de technische en administratieve voorbereidingen om te participeren aan de eerste fase van de IGS, die in de periode 8 tot en met 12 mei 2014 zal worden gehouden, meldt de voorlichting van Sport- en Jeugdzaken.

Advertenties