Spelers SV Santos ‘zeer teleurgesteld’ in bestuur
20 Mar 2014, 01:00
foto
Santos na het behalen van het semi-kampioenschap zondag.


De spelers van SV Santos zijn zeer geschokt en teleurgesteld in de houding van het bestuur van de club. Dit schrijven zij in een brief aan het bestuur van de sportvereniging. Zij geven aan dat het bestuur hen halverwege de competitie in de steek heeft gelaten. De jongens hebben op eigen kracht het semi-kampioenschap behaald en worden nu uitgesloten door het bestuur voor deelname aan het lidbondentoernooi.

Na de wedstrijd tegen PSV heeft de voorzitter/trainer van Santos bedankt. De overige bestuursleden gaven hierop aan niet meer verantwoordelijk te zijn voor de nog te spelen wedstrijden. De spelersgroep heeft toen de aanvoerder Xaviero Perk aangesteld om de ploeg verder te leiden. Onder aanvoering van Perk heeft de ploeg zich geplaatst voor het lidbondentoernooi van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

Het bestuur riep op 13 maart een vergadering waarbij het meedeelde dat tenue, voetballen en trainingsattributen ingeleverd moesten worden.
Hiertegen werd door de spelers heftig geprotesteerd. Het bestuur schorste de vergadering. Tijdens de schorsing werd medegedeeld dat SV Santos niet zal deelnemen aan het lidbondentoernooi.

Na deze mededeling escaleerde de vergadering. De gemoederen van de spelers raakten verhit en een speler sloeg de trofee kapot. Het bestuur riep de hulp in van de sterke arm. De spelers geven in de brief aan dat de scholieren niet zomaar hun tijd hebben opgeofferd om het onderste uit de kan te halen. Zij hopen niet dat het zover zal moeten komen, dat deze zaak juridisch aangevochten moet worden.

De brief aan het bestuur is getekend door de spelers van Santos.
Advertenties