'Cuba-project' Sport- en Jeugdzaken werpt vruchten af
18 Mar 2014, 23:00
foto


Miquel van Assen, Gayell Engeso en Dave Pika hebben met hun onlangs neergezette prestaties bij de 10de Zuid-Amerikaanse Spelen, hun persoonlijke en nationale records significant verbeterd. De atleten doen mee aan het ‘Cubaans project' van het ministerie. "Het project biedt voldoende mogelijkheden en zal deze blijven bieden aan getalenteerde sporters op het totaal grondgebied van Suriname", zegt de voorlichting van Sport- en Jeugdzaken.

Miquel van Assen is met het jeugdrecord van 15.54 m, slechts zes cm verwijderd van de limiet van de Wereldjeugdkampioenschappen in USA in juli. Hij is momenteel de onbetwiste nummer 1 in zijn klasse in de Zuid-Amerikaanse rankings.

Gayell Engeso heeft het nationaal record van de tienkamp 6526 punten en heeft ook de limiet gehaald voor de Pan-Amerikaanse spelen in Canada op 16 en 18 juli. Daar zou hij dan de kwalificatie kunnen halen voor deelname aan de Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen te Vera Cruz in november dit jaar. Ook heeft hij de nationale records verbroken op de 110m horden (15.53) en polsstokspringen (3.70m).

Dave Pika heeft zijn personal best verbeterd naar 15.21m, waardoor hij nu gerangschikt staat op de 2de plaats van de Zuid-Amerikaanse ranking in zijn categorie. Dat biedt hem de mogelijkheid om via het kwalificatie systeem zich te plaatsen voor de 2de Jeugd Olympische Spelen in China in augustus.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April