DNA-onderzoek leidt tot arrestatie echtpaar voor moord
14 Mar 2014, 16:00
foto


De 35-jarige Dayanand K. en zijn 36-jarige echtgenote Sandhia K. zijn gisteren aangehouden en opgesloten. Dit echtpaar wordt ervan verdacht Eduard Rayan Goudland van het leven te hebben beroofd. Het unieke van deze zaak is dat door middel van DNA-onderzoek er bewijsmateriaal is geproduceerd om belastend bewijs te leveren.

Het onthoofde lichaam van Goudland is op 5 augustus 2013 in een kanaal in Nickerie ontdekt. Het echtpaar werd kort na de ontdekking van dit strafbare feit aangehouden, maar moest worden vrijgelaten, omdat het bewijs tegen hen onvoldoende was.

Ambtenaren van de forensische opsporing verrichtten een nader onderzoek in onder andere de woning van het verdachte echtpaar en op andere plaatsen buiten hun woning. Daarbij zijn bloedsporen gevonden en veilig gesteld. De bloedsporen zijn naar het buitenland gestuurd voor DNA-onderzoek. Uit dit onderzoek is komen vast te staan dat de gevonden bloedsporen zowel binnen als buiten de woning van de verdachten, van het slachtoffer Eduard Goudland zijn.

Met deze nieuwe en andere aanvullende technische onderzoeksresultaten in handen, heeft het Openbaar Ministerie een gerechtelijk vooronderzoek bij de rechter-commissaris aangevraagd, met het verzoek tot inbewaringstelling van Dayanand K. en zijn echtgenote Sandhia K. Het is de 1e keer in de Surinaamse geschiedenis dat door middel van DNA-onderzoek bewijsmateriaal is geproduceerd ter oplossing van een zeer ernstig misdrijf, zegt de voorlichting van politie.
Advertenties