Sanches op weg naar derde Schaaktitel
13 Mar 2014, 14:00
foto
De kampioen van het vorig jaar Romario Sanches en semi-kampioen Suradj Hanoeman. Sanches boekt een belangrijke overwinning. (Foto: Surinaamse Schaakbond)


Titelverdediger Ramario Sanches is niet te stuiten. In de 11e ronde van de VCB Bank Nationale Schaakkampioenschappen 2014 kon ook de semi-kampioen van het vorig jaar Suradj Hanoeman de zegereeks van koploper en Sanches niet stuiten. Met zijn kenmerkende stabiele en consistente spel wist Sanches een belangrijke overwinning te boeken. Hierdoor heeft Sanches uit zijn resterende 2 partijen nog een half punt nodig om de kampioenstitel voor de 3e keer te prolongeren.

Het duel tussen de twee Fide Meesters Dewperkash Gajadin en Roger Matoewi eindigde onbeslist. Ook Gavin Ooft moest een belangrijke halve punt inleveren aan debutant Cedric Prade. Door de remises van Matoewi en Ooft kruipt jeugdkampioen Calvin Tjong Tjin Joe weer een stapje hoger op de ranglijst. Tjong Tjin Joe staat nu op een gedeelde 2e plaats, samen met Matoewi, meldt de Surinaamse Schaakbond.

De standenlijst na de 11e ronde:

1. NM Romario Sanches 10 punt
2. FM Roger Matoewi 8 punt
3. Calvin Tjong Tjin Joe 8 punt
4. Gavin Ooft 7 ½ punt
5. FM Dewperkash Gajadin 7 punt

De 12e ronde wordt op om 18.00 uur zaterdag 15 maart in het gebouw van de Vereniging van Medici, aan de Picorni straat. De 13e en laatste ronde wordt gespeeld op zondag 16 maart om 11.00u, in het Suriname Olympic Centre.
Advertenties