Inter Moengo Tapoe koploper na winst op Notch
02 Mar 2014, 20:00
Het moment waarop Bordeaux in het Ronnie Brunswijkstadion tijdens rust in de partij IMT en Notch weer tekeer gaat.

Alle ogen waren na het verlies van Excelsior tegen WBC met 3-0 en het verlies van Leo Victor tegen Takdierboys 2-1 gericht op de hoofdklasse derby tussen Inter Moengo Tapoe (IMT) en Notch. Deze hoofdklasse wedstrijd van de Surinaamse Voetbal Bond is een echte kraker geworden in het Ronnie Brunswijk Stadion dat nagenoeg vol was. Na 90 minuten spelen won IMT met 3-1. Een stand die al in de eerste helft was bereikt.

Met deze overwinning komt landskampioen Inter Moengo Tapoe op 26 competitiepunten en gaat de ploeg sinds de start van dit seizoen voor het eerste aan kop. Notch was in de beginminuten beter op de bal en speelde ook meer gecontroleerd. Daarentegen was er weinig coördinatie in de verdediging van Inter. Het was dan ook Notch die via Milton Pinas de verdediging van IMT afstrafte met 1-0. Na dit doelpunt kwam er meer vaart in deze stadsderby die nogal grimmig en gespannen was. Het was uitgerekend Ronnie Brunswijk die op de juiste plek stond en uit een hoekschop doelman Hugo Daniels het nakijken gaf, 1-1.

De ploegen hielden elkaar in toom. Na 35 minuten spelen in de eerste helft werd Kareem Kwasi diep gestuurd door Joel Baja. Een misser in de verdediging bij Notch maakte dat Kwasi alleen op het doel afging. Hij maakte geen fout en tekende de 2-1 aan voor Inter. Niet lang daarna was het wederom Kwasi die dit keer goed werd aangespeeld door Yfes Vlijter en doelman Daniels voor de tweede keer verschalkte 3-1.

Bordeaux misdraagt zich
Tijdens de rust dreigde de wedstrijd te ontaarden. Vooral Joel 'Bordeaux' Martinus dreigde met liederlijke taal naar spelers van IMT en de arbiters. Ook Ronnie Brunswijk kreeg flink te horen van Martinus. Hij bonsde op de deur van de arbiterskamer, omdat hij vond dat de arbiter partijdig floot. Het leek even alsof de wedstrijd gestaakt zou worden. De arbiter kwam na 15 minuten het veld toch op.

De tweede helft begon rustig met meer initiatieven vanuit de aanval van Notch. Gaandeweg de tweede helft was er minder vaart, maar aan spanning ontbrak het niet. Vooral Galgyto Talea en Pinas bleven gevaarlijk in de aanval van Notch.
Het publiek verwachtte meer doelpunten, maar tot scoren in de tweede helft kwam geen van beide ploegen. Excelsior en Leo Victor moeten nu met hun verliespartij blijven steken op een gedeelde tweede plaats.