Gezondheidszorg
01 Mar 2014, 07:00
foto


(Aangeboden)

Het stoppen van noodzakelijke betalingen aan ziekenhuizen door de overheid www.Starnieuws 27.02.14 zonder goede vervangende financiering, is een ernstige schending van het recht van de samenleving als geheel en in het bijzonder van de zieken op gezondheidszorg.

De volksvertegenwoordiging dient de regering via de begroting aan te geven voor welke uitgaven al dan niet toestemming wordt verleend en wel zo dat de belangen van het volk worden veilig gesteld. De uitvoerende macht mag daarover niet eigenmachtig beslissen en zeker niet ten nadele van de zieke medemens. Zolang er nog forse, niet noodzakelijke uitgaven worden gedaan, kan niet worden gesteld dat er geen geld is voor ziekenzorg.

Tijdelijke suppletie dient in goed overleg met de ziekenhuizen, eerst te worden vervangen door kostendekkende, doelmatigheid bevorderende tarieven, alvorens de aanvulling af te bouwen. De professionele werkers in de gezondheidszorg staan dag en nacht klaar voor de menslievende zorg aan de lijdende medemens en verdienen daarvoor waardering en respect, ook van onze overheid. We mogen hen niet in de steek laten.

Theo Hiemcke
Ex-Senior Consulent (2009- 2011) Ziekenhuiszorg van het Ministerie van Volksgezondheid.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April