Sport- en Jeugdzaken start met voorbereidingen IGS
17 Feb 2014, 19:00
foto
Eerste bijeenkomst bij de IGS in Suriname. (Foto: Sport- en Jeugdzaken)


Met een ontmoeting tussen de drie Guyana's hier te lande, is er een aanvang gemaakt met de voorbereiding van de Inter Guyanese Spelen voor het jaar 2014. Hoewel de Fransen ook aanwezig waren, zal de sportieve krachtmeting hoogstwaarschijnlijk gaan tussen Suriname en Guyana. Besloten is dat de Guyanezen in mei het eerste deel van de spelen huisvesten, terwijl Suriname in de tweede helft van oktober fase 2 voor zijn rekening neemt.

Voor april staat een inspectiemeeting te Georgetown op programma, waar de details zullen worden besproken. Frans-Guyana heeft tot dan de gelegenheid om te laten weten als zijn deelname haalbaar is. Indien de Franse participatie dit jaar niet mogelijk is, zal alles in het werk worden gesteld, om in 2015 wel van de partij te zijn, meldt Sport- en Jeugdzaken.

Van 8-12 mei zullen de onderdelen voetbal, atletiek en zwemmen in Guyana worden afgewerkt. De basketbalontmoeting zal van 25-27 juli plaatsvinden, omdat de Guyanezen in de eerste periode een ander meetmoment hebben met Trinidad & Tobago en St. Lucia. In oktober zal Suriname volleybal, wielrennen, schaken en tafeltennis organiseren. Over de Surinaamse organisatie zal te zijner tijd meer informatie worden verstrekt.

Intussen is er overleg geweest met organisaties en bonden die de organisatie en uitvoering van de komende Spelen zullen ondersteunen. In de komende periode zullen de voorselecties bekend worden gemaakt, het projectdossier worden opgemaakt en ingediend en de selecties in training worden gebracht. Behalve met de bonden zal ook nauw contact worden gehouden met het project Lichamelijke Opvoeding.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April