Aandeel Petronas in offshore-gebied Suriname vergroot
06 Feb 2014, 22:00
foto


Robert Todor, Senior Business Development manager van Murphy Oil, Mohamad Rashidi Binabdul Hamid, Country Manager van Petronas Suriname en Marc Waaldijk, Algemeen Directeur van Staatsolie, hebben vandaag op het hoofdkantoor van Staatsolie, een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Petronas, de nationale oliemaatschappij van Maleisië, en het Amerikaanse Murphy Oil gaan samen verder op zoek naar mogelijke aardolievoorkomens in het Surinaams zeegebied. De Aziatische oliemaatschappij heeft de helft van de belangen van Murphy Oil in het 3.215 vierkante kilometer grote blok 48 overgenomen.

Murphy Oil ging op 13 december 2011 een productiedelingscontract aan met Staatsolie om exploratieactiviteiten uit te voeren in blok 48, ruim 220 kilometer uit de kust gelegen. Sedert het opstarten van de activiteiten in januari 2012, heeft het Amerikaanse oliebedrijf al over een gebied van 2.826 vierkante kilometer 2D seismische data verzameld. In deze periode is US$ 7 miljoen geïnvesteerd, meldt de voorlichting van Staatsolie.

Petronas is al vanaf april 2013 in offshore Suriname waar zij samen met haar partner RWE exploratie activiteiten uitvoert in blok 52, dat 4.749 vierkante kilometer groot is en 130 kilometer uit de kust ligt. In totaal zijn 10 internationale oliemaatschappijen nu bezig met exploratieactiviteiten in het Surinaamse offshore-gebied: Murphy Oil, Petronas, Tullow Oil, Statoil, Apache, Kosmos Energy, Inpex, Cepsa, Chevron en RWE.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April