Kinderenboekenfestival Nickerie druk bezocht
04 Feb 2014, 21:00
foto
De kinderen van het Olga Clark Kinderhuis tijdens de musical.


Het Kinderboekenfestival 2014 is gisteren in Nickerie van start gegaan. Volgens Yvonne Caprino van het KBF-team, was de opkomst tot vandaag overweldigend. “Vandaag zijn we de drieduizend bezoekers reeds gepasseerd en we hadden voor Nickerie gefocust op ongeveer vierduizend bezoekers gedurende drie dagen.”

De officiële opening was gistermiddag om 17.00u met een musical, die gespeeld werd door kinderen van het Olga Clark Kinderhuis. De kinderen hebben de musical in twee weken ingestudeerd. Caprino geeft aan dat morgen de grootste groep bezoekers wordt verwacht; dan zullen ook de scholen uit Coronie aanwezig zijn.

“We moeten ervoor zorgen dat boeken blijven bestaan”, zegt Margerie Stakel-Telgt, coördinator leesbevordering van het KBF-projectteam op de vraag als ict niet de plaats zal innemen van de boeken. “Een ‘tablet’ kan een boek niet vervangen, een boek blijft speciaal”, vindt ook Caprino. Zij pleit voor betaalbare boeken voor kinderen. Caprino geeft aan dat er in Nickerie een werkgroep is opgericht om samen met de nationale stichting boekenfestival, elk jaar in Nickerie het festival te organiseren.

Het festival wordt woensdagavond 20.00u afgesloten in Nickerie en vervolgt van 3 t/m 8 maart in Paramaribo.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April