Anil Manorath volgt Adhin op als CUS-voorzitter
02 Feb 2014, 20:00
foto
Aftredende CUS-voorzitter Ashwin Adhin feliciteert zijn opvolger Anil Manorath. (Foto: Stichting OHM)


Anil Manorath mag zich vanaf vandaag voorzitter noemen van de Culturele Unie Suriname (CUS). Zondag is in Mata Gauri een nieuw bestuur gekozen. Hij neemt over van Ashwin Adhin die intussen minister van Onderwijs en Volksontwikkeling is.

Het bestuur onder leiding van Adhin gaf een overzicht van de activiteiten en presenteerde een verslag hierover. Ook het financieel verslag werd goedgekeurd. Adhin bedankte voor het vertrouwen dat in hem is gesteld door de CUS. De organisatie toonde erkentelijkheid voor Adhin die een wezenlijke bijdrage heeft geleverd. Er is vooral veel werk verzet rond de viering van 140 jaar Hindostaanse immigratie.

Tot donderdag hadden lid-organisaties de gelegenheid om een kandidatenlijst in te dienen. Op basis van consensus zijn voor een jaar benoemd: Anil Manorath, voorzitter, Jan Soebhag secretaris, Amriet Gangaram Panday penningmeester. De commissarissen zijn Sanjay Debipersad, Shivendra Tedjai, Kajal Tahdil, Soraya Jhagroe, Chantal Samadhan, Phoeliswar Joeloemsingh, Kirti Ramautar en Ram Soekhnandan.
Dit bestuur heeft als opdracht meegekregen om onder andere vóór eind januari 2015 statuten in orde te maken, leden te verwerven en een activiteitenkalender op te stellen. Hierna zal het bestuur voor de periode van drie jaar gekozen worden.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April