SCUA: Onrust bedrijfsleven laatste grillen jaar van de Slang
31 Jan 2014, 00:00
foto


De Suriname Chinese United Association (SCUA) vindt het jammer dat er commotie is ontstaan bij delen van het bedrijfsleven over de eenmalige nationale vrije dag ter viering van het Chinees Nieuwjaar. "De Chinese gemeenschap maakt een groot deel uit van het bedrijfsleven in Suriname en wij begrijpen als geen ander de nadelen die een vrije dag kan brengen voor de ondernemer en zeker de korte tijd voor de bekendmaking. Wellicht dat dit nog de laatste grillen zijn die het onrustige jaar van de slang met zich meebrengt", zegt Stephen Tsang,
secretaris van SCUA.


De organisatie dankt namens de Chinese gemeenschap de regering voor de eenmalige nationale feestdag. "Dit besluit was niet makkelijk en geeft aan dat de regering respect toont voor de diverse etnische groepen in de samenleving. De eenheid in verscheidenheid komt zeer goed tot uiting middels deze geste van de regering. Het geeft de hardwerkende Chinese gemeenschap in Suriname een gevoel van eenheid, saamhorigheid en harmonie, om een voor deze groep zo belangrijke feestdag, als nationale feestdag te bestempelen, zij het eenmalig", stelt SCUA.

Voorspoed en vooruitgang
Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd als een familiefeest, waar vrienden en familie bij elkaar komen om het nieuwe jaar in te luiden. Het gaat om het samen zijn, waarbij vooral eten centraal staat. Ter illustratie, de sfeer is vergelijkbaar met de sfeer rond de kerstdagen bij de westerse beschaving. In China zijn overheid en bedrijfsleven minimaal een week stilgelegd ter gelegenheid van het Chinees Nieuwjaar.

De SCUA vraagt eenieder om samen met de Chinese gemeenschap het nieuwe jaar van het Paard in te luiden vandaag. "Moge het jaar van het Paard, welke staat voor voorspoed, vooruitgang middels hard werken, ook voorspoed en vooruitgang brengen voor het bedrijfsleven, de regering en het volk van Suriname. Hoe wij hier ook samen kwamen, aan zijn grond zijn wij verpand. Laten wij gebruik maken van de positieve energie in het jaar van het Paard om samen ons geliefd Suriname verder op te bouwen", stelt Tsang.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April