HI werkt met CDB aan verbetering positie van bedrijven
29 Jan 2014, 22:00
foto
De delegatie van de Caribbean Development Bank is op bezoek bij minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie.


Andrea Power, consultant bij de Caribbean Development Bank (CDB), is momenteel in Suriname. Zij zal samen met het ministerie van Handel en Industrie (HI) nagaan welke sectoren in aanmerking komen voor de CSME standby facilities, een financiële voorziening van de CDB om het concurrentievermogen van private bedrijven uit lidlanden te verbeteren.

De Suriname Business Centre (SBC) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) hebben al een gezamenlijk projectvoorstel ingediend. De consultant André Henry is speciaal voor dit project aangetrokken. Power heeft intussen een bezoek gebracht aan minister Raymond Sapoen van HI. De CDB-delegatie is sinds maandag in Suriname en vertrekt vrijdag weer.

Power gaf aan dat er eerder succesvolle projecten zijn uitgevoerd in te Blaka Watra en Joden Savanna. Directeur Mauro Tuur van HI zegt, dat het ministerie nu druk bezig is met de uitvoering van een aantal projecten. Hij haalde aan het ISO-certificeren van bedrijven, het Nationaal Innovatie Programma en stimulering van klein en middelgrote bedrijven.

De delegatie heeft voor de komende dagen ontmoetingen gepland met onder meer de Kamer van Koophandel, het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en verschillende bedrijven uit de private sector, zegt de voorlichting van HI.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April