Simons accepteert geen antwoord Guyana in kwestie-Tigri
20 Dec 2013, 16:02
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons staat helemaal niet achter de informatie dat de regering op basis van een antwoord dat Guyana geeft in de kwestie-Tigri een antwoord naar het parlement zal formuleren. Simons zegt daarom geen waarde te hechten aan een vandaag verschenen artikel in de Ware Tijd waar minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken aangeeft te wachten op een antwoord van het buurland, dat beheersdaden pleegt in het Tigri-gebied.

“Het moet duidelijk zijn voor de regering en voor Guyana dat het Surinaamse parlement geen antwoord accepteert op basis van een antwoord dat Guyana geeft over ons grondgebied. Dat kan niet”, zegt Simons. Het was vicevoorzitter van De Nationale Assemblee Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) die bij de aanvang van de vergadering vandaag aandacht vroeg voor deze kwestie. “We hebben gevraagd dat de president hier in het parlement ons antwoord komt geven over deze kwestie, maar zien dat een journalist wel toegang heeft tot de regering die via een artikel antwoord geeft. Wij vragen nogmaals dat de president hier komt om ons zelf antwoord te geven.

Simons zegt al een brief geschreven te hebben aan het kabinet van de president om in het parlement antwoord te geven over deze kwestie. Wat er ook in het artikel staat, ik weet niet of de journalist dat goed heeft begrepen, maar ik kan daar niet achter staan", zegt Simons. Zij zal vandaag nog weer in contact treden met het kabinet van de president en vragen dat het staatshoofd het parlement omstandig komt informeren.
Advertenties