RGB wil achterstand gronduitgifte inlopen
15 Dec 2013, 08:00
foto
Minister Steven Relyveld van RGB


Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) wil de achterstand van 40.000 grondaanvragen inlopen. Hij heeft zaterdag ruim tweehonderd beschikkingen en bereidverklaringen uitgereikt bij de dependance in Commewijne.


Relyveld beloofde reeds bij de opening van het filiaal dat hij ervoor zou zorgen dat de achterstanden in het district in versneld tempo zouden worden ingelopen. De bewindsman merkt op dat bij de uitreiking van de tweehonderd grondpapieren, waarvan een groot deel om toewijzingen gaat en een klein deel om bereidverklaringen, geen selectie heeft plaatsgevonden. Hij zegt dat aan de hand van de ingediende stukken er is gewerkt. ''We keken of de stukken die ingediend waren wel correct waren. Veel van de mensen hier hebben al jaren een bereidverklaring en wachten op een toewijzing."

De RGB minister zegt dat de dependance in Commewijne ervoor moet zorgen dat de achterstand snel wordt ingelopen. ''Zolang de achterstand niet is ingelopen zullen de mensen ons blijven zien in de verschillende districten''. De beschikkingen werden uitgereikt door Oemar Jimidar en Ann Sadi van de afdeling Volkscontacten van het kabinet van de president. De districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, de parlementariërs Ronny Tamsiran (Volks Alliantie/Pertjajah Luhur) en Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) waren ook aanwezig. Ook ex-minister van het ministerie van Openbare Werken en NDP-topper Ramon Abrahams was van de partij.

ASP

Saturday 23 June
Friday 22 June