Action Nieuws wil politie helpen met informatie
11 Dec 2013, 09:00
foto
Jayal Mahadewsingh overhandigt het aanbod om informatie te delen met de politie aan gewestelijke politiecommandant, Stanley Benschop.


Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft het aanbod van Action Nieuws Suriname geaccepteerd. Kayal Mahadewsingh, beheerder van de Facebook-pagina, wil informatie delen met het Korps Politie Suriname die burgers ter beschikking stellen. De gewestelijke politiecommandant van Nickerie, Stanley Benschop ontving een brief hierover, die hij heeft doorgestuurd naar de politiebaas in Paramaribo.

Benschop is ingenomen met het initiatief van Action Nieuws. Volgens hem zal de politie hier dankbaar gebruik van maken. Tjin Liep Shie heeft intussen de voorlichtingsdienst van het korps ingeschakeld om de samenwerking verder uit te werken.

Door de informatie over strafbare feiten ter beschikking te stellen van de politie, kan volgens Mahadewsingh de politie de criminaliteit beter aanpakken. "Burgers uit alle hoeken en gaten geven meestal informatie via onze Facebook-page door", zegt de beheerder.

Advertenties