Sportende scholieren naar Consude en Gymnasiade
18 Nov 2013, 04:00
foto


Op 20 november vertrekt een 105-personen tellende delegatie van Sportende Surinaamse scholieren en begeleiders naar Mar del Plata, Argentinië voor deelname aan de Consude games. Tijdens dit toernooi zullen Zuid-Amerikaanse scholieren tussen 12 en 14 jaar elkaar bekampen op verschillende takken van sport. Het is de tweede keer dat Suriname aan dit toernooi meedoet.

Suriname is vertegenwoordigd op de onderdelen: zwemmen, atletiek, tafeltennis, schaken, basketbal jongens en atletiek special olympics. In totaal doen 10 landen mee aan de Zuid-Amerikaanse scholierensportwedstrijden, te weten: Brazilië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en gastland Argentinië. Venezuela en Guyana doen dit jaar niet mee. Sportminister Ismanto Adna reist ook af naar Argentinië, alwaar hij met zijn collega's van de deelnemende landen van gedachten zal wisselen over de spelen, meldt Sport- en Jeugdzaken.

Gymnasiade
Van 27 november-4 december 2013 zal een andere delegatie in Brazilië vertoeven voor deelname aan de Gymnasiade. De sporters die hieraan meedoen zijn in de leeftijdsklasse 14-17 jaar. Suriname doet dit jaar voor de eerste keer mee aan deze wereld schoolsportwedstrijden, in Brasilia en wel op de onderdelen judo en karate. Deze delegatie bestaat uit 30 man en vertrekt op 26 november.
Advertenties