Laatste Bigi sma dey voor 2013 in Brokopondo
17 Nov 2013, 07:00
foto
Een gezellige sfeer tijdens de Bigisma Dey in Brokopondo. Minister Alice Amafo kijkt toe.


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft honderden senioren burgers zaterdag te Ananistrand Brokopondo Centrum bijeen gebracht om seniorendag te vieren. Na verschillende plaatsen te hebben aangedaan, was Brokopondo de laatste viering voor dit jaar.

Internationaal wordt op 1 oktober Seniorendag herdacht. Landelijk wordt het project Grantangi, meer bekend als Bigi sma dey, door het ministerie uitgevoerd. "Dit is uw dag. Met de genade van God kunnen we genieten van deze dag", zei minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting aan de aanwezigen. De dag is volgens haar speciaal bedoeld om de ouderen die hard hebben gewerkt voor land en volk extra in de bloemetjes te zetten. Onder de aanwezigen waren onder meer ook districtscommissaris Yvonne Pinas en beleidsadviseur Sozavo Marinus Cambil.

Cambil gaf aan de ouderen mee het beleid van deze regering te blijven ondersteunen. Hij merkte op dat de regering er daadwerkelijk voor gezorgd heeft dat de ouderen het ietsje beter kunnen hebben vandaag de dag. Met de inzet van minister Amafo is volgens hem bewerkstelligd dat deze dag landelijk wordt gevierd.
Het dagprogramma was gevarieerd. Zo mochten de ouderen uit dit gedeelte van het land genieten van tal van optredens waaronder de allakondre drum van Wilgo Baarn. Als neusje van de zalm trad Brayen Bijlhout op.