Rosangela dos Ramos opnieuw schaakkampioen
03 Nov 2013, 23:00
foto
Rosangela dos Ramos (Foto: Surinaamse Schaakbond)


Rosangela dos Ramos is na een spannende eindstrijd zaterdag wederom kampioen geworden van de Nationale Damesschaakkampioenschappen. Kandidaat-meester Tesora Ooft en Renusha Gajadin eindigden op een gedeelde tweede plaats. Gelique Romalho en Atishya Malgie sluiten de top 5 af.

In een zenuwslopende laatste ronde moest Dos Ramos een bittere pil slikken tegen Renusha Gajadin. Dos Ramos die vanaf het begin het toernooi domineerde, verloor in de laatste ronde, waardoor haar naaste concurrent Ooft met winst kampioen zou kunnen worden. Ooft die aan een remise genoeg had om nog kans te maken op het kampioenschap, verloor echter haar wedstrijd tegen Sabrina dos Ramos. Hierdoor heeft zij het kampioenschap misgelopen en prolongeerde Rosangela wederom haar titel.

De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Frank Lo Kim Lin zegt aan Starnieuws bijzonder blij te zijn met het vlot verloop van het toernooi en de grote deelname van de dames aan het schaaktoernooi. In zijn toespraak tijdens de sluitingsceremonie drukte hij de schaaksters op het hart om door te gaan met de sport, zodat ze volgend jaar tijdens de Sub-Zonal Americas Women, welke in Suriname gehouden zal worden, goede prestaties kunnen neerzetten.

Extra stimulans
Als stimulans voor de jonge schaaksters werd er ook een Girls Got Talent schaaktoernooi gehouden. Dit toernooi werd speciaal voor hen georganiseerd, zodat zij worden klaargestoomd voor de damesschaakkampioenschappen van het volgend jaar. Kampioen van dit toernooi werd Alisha Jaipersaud.

De Surinaamse Schaakbond maakt zich op voor het grootste schaakevenement ooit in Suriname namelijk de 1st Srefidensi Chess Celebration, waarbij er internationale meesters en grootmeesters uit het Caribisch Gebied, Europa en Azie zullen deelnemen. Dit toernooi zal worden gehouden van 20 tot en met 25 november in Torarica.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April