Boeren krijgen landbouwgereedschap van China
28 Oct 2013, 23:00
foto


De distributie van een lading tuingereedschappen uit China is vandaag begonnen. Het gaat om een schenking van 24 containers met gereedschappen zoals houwers, brushcutters, kruiwagens en waterpompen. Boeren in heel Suriname zullen voorzien worden van dit materiaal, dat bedoeld is om de landbouwproductie te stimuleren.

Een distributie- en coördinatiecommissie bestaande uit Soeresh Algoe, Kamla Madho en Robert Power is belast met de distributie van de gereedschappen. Power is door het Kabinet van de President en het ministerie van Buitenlandse Zaken aangesteld als de coördinator voor agrarische projecten.

Suriname voedselschuur
De boeren die geregistreerd zijn bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), worden het eerst voorzien. De distributie vindt plaats via de LVV-ressortkantoren van de verschillende districten. De gereedschappen zijn in eerste instantie bestemd voor boeren die fulltime produceren. Vanuit LVV wordt gecontroleerd wat de boeren nodig hebben voor hun productie.

Het dorpshoofd van Matta, Michel Karwofodi, kreeg als eerste uit zijn gebied de gereedschappen overhandigd. Volgens hem zal de actie de productiviteit van de boeren vergoten. Suriname heeft de potentie om de voedselschuur van het Caraibisch gebied te worden. Daarom wordt klein ondernemerschap gestimuleerd, met name in de landbouw, geeft de voorlichting van LVV aan.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April