Voormalige IBO kampioen Joval geeft boksclinics
24 Oct 2013, 04:00
foto
Raymond Joval (blauwe shirt) op bezoek bij het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken (Foto: voorlichting S en j)


De bokser Raymond ‘Hallelujah’ Joval is op bezoek in Suriname en zal in samenwerking met de stichting Instituut Sport Opleidingen (Siso) clinics geven aan de Surinaamse boksgemeenschap. Joval heeft bij een bezoek aan het ministerie van Sport - en Jeugdzaken (S en J) de leiding van het boksproject van het ministerie ontmoet. S en J ziet de komst en de medewerking van de IBO oud-wereldkampioen aan de clinics als een kans om de bokssport verder te ontwikkelen.

Joval heeft als amateur gebokst op de Olympische Spelen in 1992 en een bronzen medaille gewonnen op het wereldkampioenschap in 1993. Hierna werd hij prof en won in 1999 de wereldtitel van de WBU. Van oktober 2000 tot juli 2004 was hij de wereldkampioen van de IBO. In 2005 heroverde hij voor een korte periode deze titel. Door blessures kwam hij minder aan boksen toe. Vanaf maart 2010 is hij coach van Innocent Anyanwu.

Aan het boksproject van het ministerie participeren de Cubaanse bokscoach Lazaro Lugo en lokale trainers. Joval is onder de indruk van het werk dat het ministerie de afgelopen jaren heeft verzet om de bokssport te doen opleven in Suriname. Er zullen in stad en district ten minste drie clinics worden verzorgd. “Het boksprogramma van het ministerie zal door de bijdrage van Joval een grote impuls geven aan de hele boksgemeenschap”, zegt de voorlichting van S en J. “Actieve trainers zullen met hun assistenten en pupillen in de gelegenheid gesteld worden om te delen in de ervaring van deze bokser van wereldformaat.”
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April