Paul Chang houdt solo-expositie met 45 nieuwe werken
06 Oct 2013, 22:00
foto


De kunstenaar Paul Chang exposeert van 9 tot en met 12 oktober na een periode van twee jaar, wederom in De Hal aan de Grote Combéweg. In deze solo-expositie: 'Precious Earth', presenteert Paul Chang ongeveer 45 nieuwe, nooit eerder in Suriname getoonde werkstukken aan het publiek.

De kunstenaar die al jaren in de VS woont en werkt, exposeerde voor het laatst in 2011 in Suriname en had vorig jaar een grote solo-expositie bij de Nola Hatterman Galerie in Amsterdam. Paul Chang exposeert regelmatig in de VS en vele andere landen, en in Suriname wordt zijn werk vertegenwoordigd door Readytex Art Gallery, waar regelmatig nieuwe werken van de kunstenaar te bewonderen zijn.

Op natuur gebaseerd
Het thema in de kunstwerken van Paul Chang is altijd op de natuur gebaseerd en de werken stralen net als de natuur zelf, consequent een serene sfeer van rust en schoonheid uit. De flora en fauna die zijn grootste inspiratiebron vormen, zet de kunstenaar met acryl op het doek neer in harmonische, kleurrijke composities die vaak het figuratieve met het abstracte combineren.

Ook nu weer is het de natuur die het thema stuurt. In Precious Earth is volgens de kunstenaar de focus op de ongelofelijke pracht en schoonheid die we hier op aarde kunnen waarnemen, maar tegelijkertijd legt hij de nadruk ook op de kwetsbaarheid van het ecosysteem. Hij wil de mens bewust maken van haar rol en haar verantwoordelijkheid binnen dit proces: "De mens moet zich hoe dan ook anders gaan opstellen en aanpassen om dit mooie allemaal te behouden."

De solo-expositie 'Precious Earth' van Paul Chang opent op 9 oktober voor genodigden en is vanaf 10 tot en met 12 oktober open voor het publiek in De Hal aan Grote Combéweg 45. De openingstijden zijn 10:00 - 13:00 uur en 18:00 - 21:00 uur.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April