Kinderen in eigen omgeving naar school in Westelijke Polder
02 Oct 2013, 00:00
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie overhandigt de sleutel van de school aan zijn collega Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling.


Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) had beloofd dat er twee muloscholen gebouwd zouden worden in Nickerie. Er waren maar liefst vier ministers aanwezig bij de opening van een muloschool in de Westelijke Polder, maandag. De school is gebouwd door vrienden en het bedrijfsleven van Nickerie. Gedetineerden van Hazard zijn ook ingezet bij de bouw.

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling verrichte de opening van de school. Hij prees het initiatief voor de bouw. De school is overgedragen aan het ministerie. Directeur Krieshnakoemar Nagesar merkte op dat de kinderen niet meer in de nacht hoeven op te staan om in Nieuw Nickerie naar school te gaan. De kinderen kunnen in hun eigen omgeving les volgen. Er zijn 235 leerlingen ingeschreven.

Prestaties leveren
De minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, hoopt dat deze school ook honderd procent geslaagden zal hebben. Muloschool Henar, die vorig jaar geopend werd, heeft goed gepresteerd. Alle examenkandidaten hebben de eindstreep gehaald. Openbare Werken Nickerie heeft de directievoering gedaan en ook fysiek geholpen bij de bouw van de school. Parmessar vertegenwoordigde president Desi Bouterse bij de opening.

Ook de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Hendrik Setrowidjojo, woonde de plechtigheid bij. Hij merkte op dat de coalitie als een eenheid optrekt, daarom was hij ook aanwezig. Doekhie haalde aan dat de regering veel gerealiseerd heeft, maar mensen met een andere politieke kleur proberen dat te bagatelliseren. Alle sprekers spoorden de leerlingen aan om hun best te doen en goede prestaties neer te zetten.
Advertenties