Boek André Loor gepresenteerd in het Hoekhuis
20 Sep 2013, 16:30
foto
Uitgeefster Audrey Hogenboom, auteur André Loor en zijn echtgenote Judith. (Foto: VACO)


Het boekwerk ‘André Loor vertelt …, Suriname 1850-1950’ is gisteravond in kleine kring gepresenteerd in het Hoekhuis aan de Waterkant. Ceremoniemeester op deze presentatieavond was Deryck Ferrier. Loor is voor het voetlicht geplaatst door Walther Tjon A Tjieuw en Hans Breeveld, die de auteur ieder in een andere hoedanigheid hebben leren kennen.

Loor vertelde aan de aanwezigen hoe het boek tot stand is gekomen en overhandigde het eerste exemplaar aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken. De archivaris van het Nationaal Archief, Rita Tjien Fooh kreeg ook een exemplaar, vermeldt uitgeefster Audrey Hogenboom.

In deze Vaco-uitgave gaat de historicus André Loor uitgebreid in op het leven in Suriname in de jaren 1850-1950. Met allerlei maatschappelijke ontwikkelingen, zoals de afschaffing van de slavernij, de komst van de immigranten en instelling van de leerplicht, vormt deze periode een keerpunt in de geschiedenis van Suriname.

Loor is in Suriname vooral bekend door de vele televisieprogramma’s die hij heeft verzorgd. Hij heeft meegewerkt aan meerdere geschiedkundige uitgaven en heeft talloze blijken van waardering ontvangen waaronder Officier in de Orde van Oranje Nassau en Grootofficier in de Orde van de Palm. Te Paramaribo is in 2012 een bronzen kopstuk van hem onthuld. Recent is bekendgemaakt dat er een straat naar hem vernoemd zal worden. Er zullen vandaag en morgen signeersessie worden gehouden in boekhandel Vaco.
Advertenties