Techniek agenten aangescherpt voor onderzoek aanrijdingen
17 Sep 2013, 19:00
foto
Agenten in training om hun techniek voor onderzoek naar aanrijdingen aan te scherpen. (Foto: Raoul Lith)


Om betere resultaten te boeken naar onderzoek van aanrijdingen, is een training gaande voor de ressorten in Paramaribo. Inspecteur Glenn Poeder, een van de trainers, geeft aan dat het personeel technieken wordt bijgebracht om het onderzoek te laten vlotten. Volgens hem doet het personeel het niet slecht, maar door deze training kan de gemeenschap een betere dienst bewezen worden.

De trainingen worden verzorgd door de afdeling Verkeer Landelijk Onderzoeksteam (VLOT). Deze training bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Voor het praktische gedeelte wordt er een aanrijding in elkaar gezet. “We rijden ernaar toe. En we kijken hoe de agenten op de plek te werk gaan. Welke handelingen pleegt zo iemand en welke tools neemt de agent mee om de aanrijding goed te onderzoeken”, licht Poeder kort toe.

Bij deze training worden de agenten over de hele linie bijgeschoold. “Er mag geen geval voorkomen waarbij de agenten voor verrassingen komen te staan”, meent Poeder. Wetskennis speelt een belangrijke rol voor de organisatie. Dit onderdeel gaat heel goed benaderd worden volgens de trainer. Hij vindt dat “wanneer je de wet kent, je makkelijk mee overweg kan om zaken te onderzoeken”.

De ressorten Centrum, Nieuwe Haven, Latour, Geyersvlijt, Flora en Uitvlugt maken deel uit van deze groep. Tien werkdagen zullen de medewerkers van deze ressorten bijgeschoold worden in de trainingszaal op Nieuwe Haven.

Raoul Lith