Para traint 21 life-guards voor recreatieoorden
17 Sep 2013, 12:00
foto
De training van life-guards op initiatief van districtscommissariaat Para. (Foto: BIC Para)


21 life-guards zijn opgeleid door het National Water Rescue Team en zijn nu goed bevonden om het werk te doen op de oorden. Dit is gebeurd op initiatief van het districtscommissariaat Para. Elf recreatieoorden hebben gehoor gegeven aan de oproep om deel te nemen aan de training.

Deze training is bedoeld om te zorgen voor de veiligheid op de oorden. Bij ordening van de recreatieoorden bleek duidelijk dat de kosten voor het huren van life-guards te hoog waren, waardoor er geen beveiliging was bij de kreken. Het commissariaat faciliteerde deze opleiding en stelt de houders van oorden in de gelegenheid om tegen een goedkoper bedrag, professionele life-guards op te leiden. De opleiding heeft zes weken geduurd. Het omvatte natte en droge reddingsacties.

Een drenkeling kan gered worden vanuit de oever met hulpmaterialen of uit het water gehaald worden met toepassing van speciaal aangeleerde reddingstechnieken. De life-guard heeft niet alleen de taak om de drenkeling uit het water te halen, maar de persoon moet ook klinische hulp krijgen, zoals het reanimeren of spalken van de ledematen en de hals. Boven alles is het belangrijk dat de life-guard ongelukken vooraf signaleert, zodat die voorkomen kunnen worden. Het National Water Rescue Team is inmiddels gestart met de tweede groep participanten en zal die binnenkort examineren, meldt het Burger Informatie Centrum (BIC) Para.