Surinaamse Badminton ploeg behaalt 13 medailles
16 Sep 2013, 21:30
foto
De nationale badmintonselectie. (Foto: Surinaamse Badminton Bond)


Met dertien medailles keert de Surinaamse Badminton selectie dinsdag uit Puerto Rico terug naar huis. De jeugdselectie veroverde zilver tijdens het landentoernooi. Daarnaast behaalde de Surinaamse selectie 3 Goud, 6 Zilver en 3 Brons in een sterk bezet Carebaco Internationaal toernooi.

Naast gastland Puerto Rico namen deel Suriname, Trinidad & Tobago, Barbados, Jamaica, Guyana, Dominicaanse Republiek en bij de senioren ook Amerika en Guatemala. De nationale selectie bestond naast de coach uit achttien spelers, die in twee ploegen zijn vertrokken.

De Surinaamse Badmintonbond zegt dat er betere prestaties geleverd konden worden, maar twee jeugdspelers kregen geen visum voor de Verenigde Staten van Amerika. De tweede groep kwam ook laat aan in Puerto Rico. Hierdoor heeft een aantal spelers enkele onderdelen bij de jeugd reglementair verloren. "Onze spelers waren echter zeer gemotiveerd en hebben zich gedurende het hele toernooi voor de volle honderd procent ingezet. Het resultaat was dan ook bijzonder goed. Zeker als men bedenkt dat het voor 8 van de 18 spelers hun eerste internationale deelname was", deelt de bond mee.

In het onderdeel Mix Dubbel bij de senioren raakte Crystal Leefmans geblesseerd, waardoor deze wedstrijd samen met het Dames Dubbelspel in de U 19 klasse moest worden opgegeven. De spelers zullen zich nu klaarmaken voor de nationale jeugdkampioenschappen, de nationale kampioenschappen en het Suriname Internationaal toernooi.