Amafo geeft kick-off Bigi Sma Dey te Asidonhopo
17 Sep 2013, 04:00
foto
Minister Alice Amafo van Sozavo overhandigt een pakket aan een seniorenburger te Asidonhopo in het district Sipaliwini. (Foto: Sozavo)


Op 1 oktober wordt wereldwijd de internationale dag voor seniorenburgers herdacht. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is middels het project Grantangi, belast met de herdenking van deze dag. De kick-off voor de herdenking van deze dag, de 'Bigi Sma Dey', vond onder grote belangstelling afgelopen weekend te Asidonhopo plaats. De granman van de Saramaccaners Belfon Aboikoni en delen van het traditionele gezag hebben de activiteiten ook bij gewoond.

Het ministerie heeft aan ruim 1900 senioren burgers van het Boven-Suriname gebied pakketten met levensmiddelen verdeeld. Het was een gezellig samenzijn te Asidonhopo waarbij de seniorenburgers werden vergast op muziek- en dansoptredens.

Landelijk project
Amafo merkt op dat Sozavo zich niet alleen bezighoudt met de uitkering van aov als het gaat om de seniorenburgers. Het is volgens haar belangrijk om zestigplussers die zich jarenlang hebben ingezet voor land en volk, op een gepaste wijze te bedanken voor hun bijdrage. Het werkgebied van het ministerie bestrijkt volgens haar niet slechts de kustvlakte. Daarom heeft de regering besloten om dit project landelijk uit te voeren.

De Bigi Sma Dey zal in de komende dagen ook in de overige districten worden herdacht. Voor deelname aan dit project worden seniorenburgers opgeroepen zich te registeren bij de respectieve wijkkantoren met medeneming van hun identiteitskaart. De registratie hoeft niet persoonlijk plaats te vinden.

Saturday 23 June
Friday 22 June