PL geeft ruim 600 kinderen van Wanica schoolpakket
17 Sep 2013, 08:00
foto
PL-topper minister Raymond Sapoen helpt bij het verdelen van de schoolpakketten aan kinderen van Dessa.


Ruim 600 kinderen van Wanica zullen de komende periode een schoolpakket krijgen van Pertjajah Luhur (PL). De eerste 100 pakketten zijn zondag verstrekt op het sportveld te Dessa. De overige pakketten worden verdeeld te Domburg, Kwarasan, De Craneweg, Lelydorperweg en Dijkveld.

Volgens Ramon Somotaroeno, coördinator van het schoolpakkettenproject, hebben de kernen van de partij de noodzaak van dit project aangegeven en heeft de PL hierop ingespeeld. Eerder had de partij ook al schoolpakketten verstrekt, maar dit gebeurde in kleiner verband. Na het verzoek van de kernen is besloten het dit jaar iets groter te houden. De financiële middelen zijn echter van dien aard, dat op dit moment nog niet alle schoolkinderen in Wanica kunnen worden voorzien. “We kunnen niet een ieder tevreden stellen, maar we hebben in dit stadium gekeken naar degenen die het ’t hardst nodig hebben.”

Somotaroeno zegt dat het streven er op gericht is om dit project uiteindelijk landelijk uit te voeren, maar dit is ook afhankelijk van de behoefte die de kernen in de overige districten aangeven. “Met dit project willen we laten zien dat we, ook al is het iets kleins, een bijdrage leveren. Het blijft niet alleen bij mooie praatjes,” zegt Somotaroeno. De schoolpakketten zijn bestemd voor kinderen van de basisschool.