Uniforme rekendidactiek voor oplossen rekenproblemen
16 Sep 2013, 23:00
foto
Waarnemend directeur van het Instituut voor de Opleiding van Leerkrachten, Linda Rozenblad, overhandigt de boeken aan minister van Onderwijs en Volksontwikkeling Ashwin Adhin. (Foto: Minov)


Een commissie onder leiding van Ewald Levens heeft het voorbereidend werk verricht voor een uniforme rekendidactiek die voortaan op alle pedagogische instituten gehanteerd zal worden. Linda Rozenblad, waarnemend directeur van het Instituut voor Opleiding van Leerkrachten (IOL), heeft vorige week aan onderwijsminister, Ashwin Adhin, een pakket van vier boeken overhandigd.

De commissie werd in het leven geroepen om een Reken-Wiskunde didactiek voor alle pedagogische instituten te ontwikkelen. Naast drie werkboeken heeft de commissie ook gewerkt aan een opdrachtenboek. Het papierwerk zal gebruikt worden voor het vak rekenen binnen het basisonderwijs. Volgens Levens is er met dit papierwerk een belangrijke bijdrage geleverd aan een uniforme rekendidactiek op de pedagogische instituten en het oplossen van het rekenprobleem binnen het basisonderwijs.

Adhin is onder de indruk van alle inzet en het werk dat uiteindelijk opgeleverd is. Hij heeft aangegeven dat de documenten competentiegericht zijn en de focus op zelfreflectie sterk is, meldt de voorlichting van Minov.