Vijf doden in verkeersveiligheidsmaand
16 Sep 2013, 17:00
foto
Minister Edward Belfort bij de beëindiging van de verkeersveiligheidsmaand op de hoek van de Benjamin- en de Borretstraat.


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie betreurt het dat er verkeersdoden zijn gevallen in de verkeersveiligheidsmaand. “Vijf mensen hebben het leven gelaten. Maar de schade die gaat veel verder. Families hebben heel wat onvoorziene kosten erbij gehad”, legt Belfort uit.

De bewindsman zegt dat ondanks de veiligheidsmaand vandaag is afgesloten is, de aangepaste controles in het verkeer van kracht blijven. “We kunnen met ons allen dit gedrag veranderen. De regels zijn er, de weggebruikers moeten die gewoon naleven”, meent de bewindsman. Volgens Belfort moeten de verkeersdeelnemers hun mentaliteit aanpassen. “Want het ligt niet aan de regels. Bij het behalen van je rijbewijs zijn het dezelfde regels die je moet kennen”.

“Er is een concept van de verandering van de regelgeving; we gaan kijken waar we nog strakker kunnen trekken”, zegt Belfort. Er zijn verschillende ideeën die zijn bestudeerd. Alle opties worden bekeken om deze in een wettelijk kader te gieten. “Het idee van een puntensysteem is geopperd, dat wordt ook meegenomen”, legt de minister uit. Hij riep de weggebruikers op extra voorzichtig te zijn in het verkeer. “De vakantie is zo voorbij, houdt rekening met de scholieren”, stelt Belfort.

Raoul Lith

Sunday 22 April
Saturday 21 April
Friday 20 April