Internationaal kamp SPG in Guyana (aangeboden)
15 Sep 2013, 20:00
foto


De reis van Het Surinaamse Padvindsters Gilde (SPG) naar Guyana van 3 – 10 september, begon voor een deel van de groep met de bus vanuit Paramaribo, terwijl een ander deel de reis aanving vanuit de internationale Johan Adolf Pengel luchthaven. In Guyana verenigden de groepen zich in het hoofdkwartier van de Guyana Girl Guides Association te Georgetown (Brickdamroad), ons verblijfadres voor het 7 dagen durend kamp waarin 59 personen, leidsters, kabouters en padvindsters van Het Surinaamse Padvindsters Gilde participeerden onder het thema 'Making Friends'.

Terug in Paramaribo kijken we terug op een zeer bijzonder kamp, waarin een gevarieerd programma ons in staat stelde invulling te geven aan het hoofdthema.
Tijdens het bezoek had de groep de gelegenheid om met de Surinaamse ambassadeur in Guyana Nisha Kurban-Baboe en haar staf kennis te maken, andere culturele en religieuze activiteiten te ontplooien en het Caricom secretariaat te bezoeken. Het bezoek aan de Amer-Indian village in het kader van de Amer-Indian month, bood de kans om enkele culturele overeenkomsten en verschillen tussen de Surinaamse Inheemsen en die van Guyana te verkennen.

Als waardige ambassadeurs is ons land in Guyana uitgedragen door de leden van Het Surinaamse Padvindsters Gilde. Met ons uniform en voorkomen werd de aandacht getrokken in de straten van Guyana en voor de voorbijganger van het dagverblijf was de Surinaamse vlag samen met de Guyanese vlag en de vlag van de Wereldorganisatie (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) in top, het teken van de aanwezigheid van Surinaamse padvindsters. Daarnaast heeft er een culturele uitwisseling plaatsgevonden door middel van kunst, muziek en dans bij het kampvuur en een bijdrage in de op uitnodiging bijgewoonde kerkdienst in de Anglicaanse kerk te Brickdam, waar tevens een ontmoeting plaatsvond met andere jeugdigen van Guyana.

Aan lokale mediabelangstelling heeft het niet ontbroken. Een uitgebreid interview werd uitgezonden op de nationale televisiezender (NCN) en een andere zender. Voorts is in de kranten melding gemaakt van ons bezoek. Het SPG ziet terug op een geslaagd international kamp waarin wederzijds begrip en vriendschap, de gemeenschappelijke banden tussen Het SPG en de Guyana Girl Guides Association markeerden.

Surinaamse Padvindsters Gilde